Herfstrecept Hollandse bonenstoof
Het wordt weer kouder, dus tijd voor een herfstrecept!
Omdat peulvruchten vaak weinig worden gebruikt, laten wij u zien hoe dit verwerkt kan worden in een heerlijk vullend en gezond recept wat snel op tafel staat!
Wist je dat?! Peulvruchten verlagen je LDL-cholesterol (je ‘slechte cholesterol’), wat helpt om je bloedvaten gezond te houden. Peulvruchten zijn verder rijk aan koolhydraten, eiwitten, B- vitamines en verschillende mineralen zoals ijzer en calcium. Peulvruchten bevatten veel vezels die helpen voor een goede stoelgang.
Recept voor 2 personen.
Bereidingstijd: 15 minuten.
150 g magere spekreepjes
400 g champignon in schijfjes
50 g zilveruitjes
370 g bonenmix kapucijners, bruine & witte bonen (pot 370 g, Hak)
400 ml tomatenblokjes (1 blik)
50 g blanke rozijnen
Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes 4 minuten op middelhoog vuur. Voeg de champignonroerbakmix toe en bak nog 4 minuten.
Laat de zilveruitjes en bonenmix uitlekken en voeg samen met de tomatenblokjes en rozijnen toe.
Schep om en laat 5 min. op laag vuur stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer het eens met een frisse salade!
Eet smakelijk!
Groetjes Nadja